Oplev Aalborgs Zoologiske Vidundere

Aalborgs Zoologiske Have huser en imponerende samling af store rovdyr. Løverne, med deres majestætiske udseende og kraftfulde fremtoning, er uden tvivl et af de mest fascinerende dyr at betragte. Deres rolige og kontrollerede bevægelser vidner om en indre styrke, som fanger tilskuerens opmærksomhed. Lige ved siden af løverne finder man tigerne, der med deres orange og sorte striber og muskuløse kroppe udstråler en vild og uberørt skønhed. Bjørnene, med deres massive skikkelser og skarpe kløer, er ligeledes et imponerende syn at betragte. Disse dyr, som tilsammen udgør et af Aalborgs zoologiske vidundere, giver besøgende en unik mulighed for at komme tæt på nogle af naturens mest frygtindgydende, men samtidig fascinerende skabninger.

Unikke dyr fra hele verden

Aalborg Zoo huser en imponerende samling af unikke dyr fra hele verden. Blandt de mest fascinerende er de australske koalabjørne, som kan ses sove og spise deres yndlingsføde, eucalyptus, højt oppe i træerne. Endnu en sjældenhed er de afrikanske næsehorn, som med deres kraftige kroppe og spidse horn er et sandt syn at betragte. For dem, der ønsker at udforske Aalborg Zoos mange dyr yderligere, anbefales Guide til Aalborg Zoo’s attraktioner.

Sjældne fugle i fuglehuset

I fuglehuset kan du opleve nogle af de mest sjældne fuglearter i Danmark. Blandt andet kan du se den smukke og farverige røde ibis, som normalt kun findes i tropiske regioner. Derudover kan du også få øje på den sjældne kronhjort, som er et af de mest spektakulære dyr i zoologisk have. Hvis du bliver sulten under dit besøg, kan du finde spændende tilbud i supermarkedet lige i nærheden.

Spændende fodringer og shows

Aalborgs Zoologiske Have har et spændende program med fodringer og shows, som giver dig mulighed for at komme tæt på dyrene. Hver dag kan du opleve fodringer af dyrene, hvor du kan se dem spise og lære mere om deres adfærd og behov. Desuden afholder haven regelmæssige shows, hvor dyrenes naturlige færdigheder og træning bliver demonstreret. Her får du et unikt indblik i, hvordan dyrene trænes på en dyrevenlig måde. Oplevelserne giver dig en dybere forståelse for dyrenes verden og er med til at skabe en nærværende og lærerig oplevelse for hele familien.

Børnevenlige aktiviteter og legepladser

Aalborgs Zoologiske Have har en række spændende aktiviteter og legepladser, der er særligt designet til børnefamilier. Børnene kan udforske en stor legeplads med klatrestativ, rutsjebane og gynger, hvor de kan brænde energi af i leg og bevægelse. Der er også en sandkasse, hvor de kan udfolde deres kreativitet. Derudover kan børnene opleve dyrene på tætteste hold i den interaktive kontaktzone, hvor de kan klappe og fodre geder, får og kaniner under opsyn af kyndig personale. Hele familien kan nyde en hyggelig picnic i de grønne omgivelser, mens børnene leger og udforker haven.

Få et kig bag kulisserne

Bag de farverige dyreudstillinger i Aalborgs Zoologiske Have gemmer der sig et fascinerende univers. Gå på opdagelse i de bagvedliggende faciliteter, hvor dyrepasserne arbejder utrætteligt for at sikre dyrenes trivsel og velfærd. Oplev de daglige rutiner, som dyrene gennemgår, og få indblik i de særlige foranstaltninger, der tages for at efterligne dyrenes naturlige levesteder så autentisk som muligt. Denne unikke mulighed for at se bag kulisserne giver et dybere indblik i havens arbejde og den kærlighed, der ligger bag.

Nyd en lækker frokost i Zoocaféen

Zoocaféen tilbyder et bredt udvalg af lækre retter, der er perfekte til at nyde i selskab med de spændende dyr i Aalborg Zoo. Nyd en lækker sandwich, en varm suppe eller en frisk salat, mens du betragter zebraerne, løverne eller de sjove aber. Caféens menu byder også på lækre kager og søde sager, som er ideelle til at runde besøget af. Zoocaféen er et hyggeligt sted at slappe af og genoplade batterierne, inden du fortsætter din opdagelsesrejse gennem Aalborgs zoologiske vidundere.

Praktiske oplysninger for din tur

Aalborgs Zoologiske Have er åben for besøgende alle ugens dage fra kl. 10 til 17. Billetter kan købes ved indgangen eller online på havens hjemmeside for at undgå kø. Parkering er tilgængelig på pladser tæt på haven. Medbring en madkurv og nyd din frokost i de smukke omgivelser. Husk at medbringe tøj efter vejret, da mange af dyrene befinder sig udendørs. Børnefamilier kan glæde sig over legepladser og aktiviteter, der er tilpasset de yngste gæster. Besøget forventes at tage 2-3 timer at gennemføre i et roligt tempo.

Åbningstider og priser

Aalborgs Zoologiske Have har åbent alle dage i året fra kl. 10.00 til 16.00. Entréprisen for voksne er 150 kr. og for børn (3-12 år) 75 kr. Børn under 3 år har gratis adgang. Der tilbydes også familierabat, hvor to voksne og to børn kan komme ind for 375 kr. Derudover kan man købe årskort, som giver ubegrænset adgang til haven i et helt år. Prisen for et årskort for en voksen er 450 kr. og for et børnekort 225 kr.

Sådan kommer du til Aalborg Zoo

Aalborg Zoo ligger i hjertet af Aalborg by og er nemt at komme til. Med offentlig transport kan du tage bus eller tog til Aalborg Busterminal, som ligger tæt på indgangen til Aalborg Zoo. Hvis du kører i bil, er der parkeringspladser ved zoologisk have. Du kan også vælge at cykle eller gå, da Aalborg Zoo er centralt beliggende og let tilgængelig fra byens centrum.